j

Austo tolit cetero ea eam, at atqui soleat moderatiu usu, vis ut illud putent corumpi. At wisi euripidi duo, vim vide omnies reformida. Populis inimi noluise mea.

Vrhunski kvalitet

Kvalitet proizvodnje potvrdjuju mnogobrojne nagrade, projekti, istraživanja, nove tehnologije za najbolju tehnološku inovaciju TNTI 2008, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredne Komore Srbije i Radio-televizije Srbije. Projekat smilja osvojilo je prvo mjesto u kategoriji Inovativne ideje u Republici Srpskoj.

“Ljekobilje”  je na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju TNTI 2008, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada,  Privredne Komore Srbije i Radio-televizije Srbije,  osvojilo je prvo mjesto u kategoriji Inovativne ideje u Republici Srpskoj.

Inovacija sa kojom je tim “Ljekobilje” pobijedio na takmičenju je: “Uvodjenje u organsku proizvodnju i plantaziranje sadnica smilja.”

Ovom inovacijom osvojena je nova tehnologija sa ciljem zasnivanja što veceg broja plantažnih zasada, čime bi se obezbijedila veća količina sirovine i nadoknadio prirodni deficit, što predstavlja formulu uspjeha i kontinuitet svake proizvodnje.

Kvalitet lekovitog bilja sa područja Hercegovine potvrđuje njegovo prisustvo već više od sto godina, kako na evropskom tako i na američkom tržištu. Sudar mediteranske i planinske klime, preko 300 sunčanih dana u godini, prisustvo kamena krečnjaka, predstavlja spoj prirodnih okolnosti, koje opredjeljuju kvalitet lekovitog bilja. Sve to čini osnovu za organsku proizvodnju koja se nameće kao imperativ u čitavoj prehrambenoj industriji širom sveta.

    Sorry, no posts matched your criteria.