j

Austo tolit cetero ea eam, at atqui soleat moderatiu usu, vis ut illud putent corumpi. At wisi euripidi duo, vim vide omnies reformida. Populis inimi noluise mea.

Etarsko ulje od žalfije 10ml

etarsko ulje zalfija
ETARSKO ULJE OD ŽALFIJE

Primjena ovog ulja bazira se na njegovom antigljivičnom, antimikrobnom, antiseptičnom i antibakterijskom djelovanju. Rastvoreno u ulju i aplikovano na kožu koristi se za tretiranje gljivičnih infekcija. Takođe štiti i od bakterijskih infekcija, te se koristi za tretiranje rana i posjekotina. Ublažava crvenilo, inflamacije i iritacije kože. Veoma je snažan antioksidant i štiti kožu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja. Na ovaj način usporava njeno starenje, opuštanje i stvaranje bora, te je odličan dodatak kremi za njegu lica. Eterično ulje žalfije dodato u šampon sprečava nastanak peruti. Koristi se za njegu masne kože jer reguliše lučenje suvišne masnoće. Osim kod masne,veoma je pogodno i za njegu atrofirane kože koja ima oslabljeno vezivno tkivo. Takođe veoma je cjenjeno etrično ulje u terapiji ekcema i dermatitisa. Preventivno djeluje kod paradentoze i krvarenja desni. U tom slučaju nanijeti ulje na četkicu za zube i nekoliko minuta masirati. U aromaterapiji se koristi kao ulje koje eliminiše umor i nervozu.

Način upotrebe oralno:

Kod hormnalnog poremećaja, PMS:
1-2 kapi etarskog ulja žalfije pomješati sa kašičicom biljnog ulja i piti jednom dnevno.

Kod depresije, emotivnog šoka:
2 kapi etarskog ulja žalfije nakapati na kocku šećera i uzimati uz svaki obrok.

Način upotrebe masaža:

Kod PMS:
2 kapi etarskog ulja žalfije rastvoriti u 2 ml biljnog ulja i koristiti za masažu leđa i donjeg stomaka više puta dnevno

Kod suve i ispucale kože:
2 kapi etarskog ulja žalfije pomešati sa 10 ml bademovog ulja, 1 kapi ulja ruže ili mandarine i dobijenu smjesu pažljivo nanositi na lice, izbegavajući predio oko očiju.

Mjere opreza:

  • Nerazblaženo etarsko ulje žalfije ne nanositi direktno na kožu.
  • Ne preporučuje se korišćenje etarskog ulja žalfije kod trudnica i djece mlađe od 6 godina
  • U slučaju da dođe do iritacije očiju etarskim uljem žalfije, što prij oči isprati hladnom vodom i potražiti pomoć ljekara.
  • Prije upotrebe obavezno pročitati uputstvo, o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Pakovanje: 10 ml