j

Austo tolit cetero ea eam, at atqui soleat moderatiu usu, vis ut illud putent corumpi. At wisi euripidi duo, vim vide omnies reformida. Populis inimi noluise mea.

Organska proizvodnja

Proizvodnja ljekovitog bilja u organskom postupku je u poslednje vrijeme sve više zastupljena. Interes za ovim je svjetski trend ishrane organskom proizvodima i težnja očuvanja životne sredine, BIH ima prirodne preduslovi za bavljenje ovom proizvodnjom.

U organskoj poljoprivredi se od poljoprivrednih proizvođača zahtjeva puno više znanja, rada i pažnje prilikom proizvodnje da bi ispunili sve zahtjeve u skladu sa zakonskim propisima i pravilima organske proizvodnje. Proizvodi koji su uzgojeni u organskom postupku su skuplji u odnosu na konvencionalne proizvode.

Svijest potrošača i relativno visok životni standard stanovnika Evropske unije (EU) je doveo do toga da bez obzira na višu cijenu organskih proizvoda u državama EU postoji veća potražnja za ovim proizvodima nego što je njihova trenutna ponuda na tržištu.

Organska poljoprivredna proizvodnja  je proizvodnja zdravstveno bezbjedne, kvalitetne hrane na ekološki održiv način. Organska hrana može odgovoriti na sve glasnije zahtjeve potrošača za zdravom i bezbjednom hranom, čija proizvodnja neće dovesti do narušavanja kvaliteta vode i zemljišta, biodiverziteta. Stoga se svrstava u kategoriju hrane višeg kvaliteta.

Naši proizvodi nose logo i certifikovani su od strane ,,OK,, certifikaciskog tijela  iz Sarajeva koji je priznat od strane švicarskog ureda za poljoprivredu FOAG.