PONUDA USLUGA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE,
EKOLOGIJE, TURIZMA I MENADŽMENTA
I USLUGE IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA
a) IZRADA STRATEGIJA:
– razvoja poljoprivrede opštine, regije,
– ruralnog razvoja opštine,
– lokalnog ekonomskog razvoja opštine, regije.
b) IZRADA PROJEKATA:
– lekovito bilje-plantažna proizvodnja,
– voćarstvo – jagodasto, jabučasto, koštičavo i šumsko voće,
– vinogradarstvo,
– staklenička proizvodnja povrća i cveća,
– šampinjoni i šiitaka,
– stočarstvo – ovčarstvo, kozarstvo, svinjogojstvo, živinarstvo,
– pčelarstvo,
– ribarstvo,
– mini farme divljači,
– mini prerađivački kapaciteti za preradu – mini mlekare, mini klanice, prerada voća i dr.
– i drugi projekti po zahtevu naručioca.
c) EDUKACIJE I SEMINARI:
– metode organske biljne proizvodnje i sakupljanja šumskih plodova i lekovitog bilja kao proizvoda organske poljoprivrede;
– plantažiranje lekovitog bilja, plasman i rentabilnost,
– rasadnička i plastenička proizvodnja povrća i cveća,
– problematika zaštite i rezidbe voća,
– problematika kalemljenja voća.
II USLUGE IZ OBLASTI EKOLOGIJE
a) PROJEKTI
– projekat reciklaže PET ambalaže,
– projekat proizvodnje energetskih peleta od biomase,
– projekat proizvodnje organskog đubriva u granulama,
– projekat rekultivacije deponija i rudnika,
– projekat otpadnih voda,
– projekat dekoracije i vanjskog uređenja,
– projekat “Zasadimo lavandu, izvadimo ambroziju”,
– ostali projekti iz oblasti ekologije, po zahtevu naručioca.
b) EDUKACIJE I SEMINARI
– rekultivacija komunalnih deponija,
– farme u funkciji ekologije,
– obnovljivi izvori energije u funkciji ekologije.
III USLUGE IZ OBLASTI TURIZMA
a) Projekti, studije, elaborati, po zahtevu naručioca,
b) Strategija razvoja turizma opštine, regije,
c) Edukacije i seminari:
– Seoski turizam,
– Privatni smeštaj,
– Kategorizacija privatnog smeštaja i seoskih turističkih domaćinstava.
IV KONSULTANTSKE USLUGE PRI UVOĐENJU I SRETIFIKACIJI SISTEMA
MENADŽMENTA
– kvalitetom prema standardu ISO 9001,
– zaštitom životne sredine prema standardu ISO 14001,
– zdravljem i bezbednošću na radu prema OHSAS 18001,
– bezbednošću hrane prema standardu ISO 22000,
– sertifikacija HACCP sistema prema zahtevima Codex Alimentarius-a.
V EDUKACIJE I SEMINARI za uvođenje GLOBAL GAP standarda u primarnojproizvodnji